Testpackning

Johan får plats med alla kläder han äger, ALLA, i ena sidan på resväskan. Tänk så enkelt att packa då, han behöver inte välja bort hälften av garderoben för att få plats.

Check!

Jag har länge prenumererat på linser så att de kommer direkt i brevlådan. För någon vecka sedan stoppade jag abonnemanget och beställde istället en årsförbrukning av linser. Det är saker som dessa som jag är lite rädd att vi ska glömma bort, att fixa det som kan ta lång tid att få... Men nu kan jag i alla fall bocka av rutan med linser på att-göra-innan-Kanada-listan. Skönt!

Stockholm

Läkarbesöket gick bra. Först skulle jag till sophiahemmet, ett privatsjukhus i centrala Stockholm, och göra en lungröntgen. Detta kostade 450kr. Det var drop in, smidigt, och tog inte mer än 30 minuter. Sedan kunde man gå från sophiahemmet till Sibyllekliniken där undersökningen höll till.

Först fick man träffa en sjuksköterska som tog längd, vikt, blodtryck och kollade synen. Synundersökningen kändes som lite B, dom hade en vanlig bokstavstavla som man skulle läsa ifrån, men sköterskan ställde bara ut en lite på måfå, egentligen borde det väl vara en exakt längd ifrån tavlan man ska stå? Det var väldigt svårt att läsa nedersta raden...

Sedan fick man fylla massa papper med frågor som "har du tuberkulos?" M.m. Efter det var det dags för blodprov för att kontrollera så att man inte hade syphilis eller HIV. Till sist fick man komma in till läkaren, han frågade vart man skulle, lyssnade på hjärta och lungor, inspekterade ögonen och frågade "är du psykiskt sjuk? Eller har någon fysisk sjukdom?" Jag svarade nej och så var det hela över. Dyrt var det för ett enkelt och inte så omfattande läkarbesök. 3700kr.

Dom skulle höra av sig ifall något var fel och det har dom inte gjort än, så nu är det bara att vänta på att dom i England ska godkänna min hälsa.

Det blev en trevlig stockholmsvistelse och lite shopping hann vi också med :)

RSS 2.0