Medical Examination

I början av Juni hade vi skickat in allting som behövdes för att få arbetstillstånd i Kanada. För någon vecka sedan blev Johan godkänd men jag, som vill jobba inom vården, måste först gå på en läkarundersökning. Läkarundersökningen måste ske av en speciell läkare och den här läkaren arbetar så klart i Stockholm. Inte nog med att vi måste ta en tur fram och tillbaka till huvudstaden så kostar undersökningen över 4000kr! Har ni hört så sjukt? Jag tänkte mig kanske 200kr som ett vanligt läkarbesök kostar... näe 4000kr! I undersökningen ingår det en lungskanning och alla sorters tester man kan tänka sig. Bara hoppas man är frisk!
 
Det har varit väldigt många formulär och papper som skickats in. CV på engelska, utdrag från belastningsregistret, bild med vit bakgrund m.m. Bilden tog vi själv mot kylskåpet för att Johan inte orkade åka ner på stan och ta i en automat. 
 

                        
 
Imorgon ska jag ringa till Sibyllekliniken i Stockholm och boka tid. 
 
/Sanna 
 

Resväskorna

Både jag och Johan har nya resväskor. Stora fina 92liters från Epic. Jag fick min i examenspresent och Johans köpte vi. Vi har räknat med att vi ska flyga med tre resväskor och en skidutrustning var. Jag hoppas det räcker. Det är svårt att tänka hur mycket packning det blir när man ska vara där under olika årstider och göra många olika aktiviteter. Skidåkning, orientering, löpning, vinter, sommar... Tänk bara vad många olika sorters skor vi måste få med oss.

Med icelandair (som vi flyger med) fick man ha med sig två incheckade bagage och ett handbagage. Det betyder att vi bara måste lägga till ett extra bagage och en skidutrustning var, mycket bra! Många flygbolag tillåter vanligtvis bara ett incheckat bagage.

Flygbiljetter

Idag har vi bokat flygbiljetter! Enkelresa från Stockholm till Calgary, Kanada. Kom undan hyfsat billigt, jag var säker på att det skulle gå på ca 10 000kr, men så dyrt blev det inte ens för oss båda.

Den 7 Oktober åker vi!

RSS 2.0