Fireworks!!

Igårkväll var vi alltså och såg på en fyrverkerishow. Det var häftigt. Jättemycket folk och dom hade musik som var synkad med fyrverkerierna. 

Fyrverkerierna var precis brevid en sjö så det speglade sig väldigt fint i vattnet :) 


Grillade majskolvar med smör och salt sålde dom också. Sjukt gott! 


Vi satt nästan och väntade på att spöregnet skulle komma men det kom aldrig!






Har bara mobilbilder för någon hade glömt att ladda kameran... ;) 

Global fest

På mitt jobb den här veckan hade vi en tävling där man kunde vinna biljetter till en fyrverkeri-show-festival som går just nu i calgary. Man kunde vinna genom att samla ihop poäng på olika sätt som tex att sälja mycket drinkar till sina gäster (minst 10 dollar per person/kväll), få "perfekt section" som man får om alla gäster vid sina bord kryssar i rutan "excellent" på service eller att man var klar med att ge soppa och sallad till alla sina gäster innan en viss tid. Jag hade inte en speciellt bra vecka tyckte jag, speciellt då jag inte jobbade en dag och då fick en dag mindre att samla poäng på. Men ändå så vann jag! :) så imorgon ska jag och Johan gå på fyrverkeri-show! Coolt! :) 


Ikväll var vi också på bio och såg lets be cops (?), den var väldigt bra! Sjukt kul! Kanske härmade den 21st jump street (och 22) lite men den var ändå väldigt rolig! Den rekommenderas :) 

Wicked!

I går kväll vart en helt fantastisk kväll! Jag och Kristina såg på Wicked the musical som är på broadway tour genom nordamerika. Helt galet bra! Så mäktigt och helt helt underbart!! Jag förstår verkligen varför den ses som en av de tre bästa musikalerna någonsin! 
 
 
Om ni någon gång ska till London eller New york så är det nästan ett absolut måste! Jag skulle så gärna vilja se den igen! Åh säger jag bara! 
 

!!

Här kommer några bilder från Valley of the ten peaks :) 
 
 
 
 
Någon som känner igen vart "stengubben" kommer ifrån? Första pris till dig! 
 
 
 
 
 
 
Igår körde vi också en sväng in till bergen, vi körde via spray lakes trail, den vägen som mamma å pappa och gänget körde tre gånger för att få se en björn... utan resultat. Igår mitt på dagen när det var 27 grader varmt fick vi både se en grizzly och en svartbjörn, otippat! Först tittade vi länge på en grizzly björn som stog och åt massa bär och två minuter längre bort körde vi förbi en svartbjörn (den hann dock springa in i skogen innan vi fick en bild). Häftigt var det men jag tycker lite synd om mamma och pappa :) 
 
 
 
 
 
 

Ten peaks!

Idag har vi sett banff och jag fick göra ett kärt återseende på en dagstur i banff nationalpark, valley of the ten peaks som jag och Rebecca vandrade upp till för ca 1,5 månader sedan. Då var det rätt så mycket snö kvar men nu fanns det en liten sjö där uppe i stället. Fint! 




Ingen björn fick vi se... Men vi hade nog att titta på ändå! Riktiga bilder kommer nog senare :) hoppas ni har det bra! 

Stafett - Lost Lake

Nu har vi kommit fram till calgary! Det var en lång men uthärdlig bilresa. 

Igår sprang vi som avslutning en stafett som inte riktigt ingick i kanadensiska mästerskapen. Vårt lag kom fyra av tio vilket vi är nöjda med! Det var en rolig tävling där man kunde bilda lag lite hur som helst och beroende på ålder och kön hade alla olika "poäng", vårt lag kom upp i 3 poäng (Johan=0p Jag=1p, Tom=2p). Då sprang vi i klassen 3-5 poäng tror jag det var. 




Dom var tvungen att flytta start och lite av banan i allra sista stund för att små små paddor började komma upp från vattnet och korsa vägen där vi skulle ha sprungit ;) 



En bild på vyn vi hade när vi körde den förskräckliga bilturen hem till calgary ;) 


Långdistans - black magic

Idag har det varit långdistans och nu är vi helt slutkörda nästan. Vi åkte lift upp till starten och sprang sedan i ett område precis brevid backarna och även lite grann i backen. TC låg precis i slutet av en skidbacke. Tom vann idag igen och vann alltså alla distanser, bra gjort!! Jag tog mig igenom sakta men säkert och njöt faktiskt även om det var jobbigt. Idag placerade jag mig nästan i mitten av fältet (13/21 om man räknar med dom som inte slutförde, och det gör jag!), så jag är nöjd. 

Johan som fick längst av oss alla fick det lite tuft och bröt efter 16 kontroller, precis som 12st andra i hans klass också gjorde (en tredjedel av startfältet). 


En del av min bana. Sprang på 1:15000. Mellan två kontroller hade dom en lite farlig passage där man skulle ner för en brant, passera en liten Bäck och sedan upp för en brant igen. På den här passagen tog dom inte tid utan man fick gå och pusta ut lite bara det inte tog längre än fem minuter. Smart och skönt att inte behöva stressa ner för branten. 




Jag kommer i mål ;) 

Imorgon är det stafett där dom har ett slags poängsystem så att man kan bilda lag med vilka som helst i princip. För oss kör Johan första sträckan som är 3km svår, jag kör andra som är 2km medelsvår sen har vi Tom på sista sträckan som är 4km och svår. Det blir spännande! :) 

HPP foundraiser - whistler mountain

Igår på eftermiddagen sprang vi alltså ett välgörenhetslopp uppe på kalfjället. Det var en bana på 2,1km med 125m stigning och man skulle alltså gissa vilken tid man skulle ha på banan. Den som gissade närmast vann. Jag skulle mest gå och jogga så jag gissade på 37 minuter och kom in på 35. Tom gissade på 25 minuter men kom in på 28 min. Johan gissade på 28 minuter och 35 sekunder och kom in på 28 minuter och 37 sekunder. Två sekunder ifrån! Idag på tävlingen fick vi veta att Johan vann och priset var 150 dollar på deras orientering-shop här i Kanada. Det är alltså ca 1000 svenska kronor. Ganska bra pris för att bara gissa rätt :) (det var en kille som var tre sekunder ifrån som trodde att han hade vunnit men tji fick han). 

Av priset köpte Johan nya benskydd och så ska vi beställa Kanada-orienteringströjor, riktigt fina som ett minne från Kanada (dom fanns inte i rätt storlek just nu bara). 

Efter tävlingen åkte vi "peak to peak", en gondol som går rakt över en dalgång mellan två toppar. Ganska läskigt. Pappa skulle inte tyckt om det. Jag och Tom satt mest och grimaserade medan Johan njöt av höjden. 






Whistler village - sprint

Tidigt imorse gick sprinten av inne i byn. Väldigt rolig bana och bra sprintområde med massa genomfarter genom hus. Tom vann sin klass idag igen och jag och Johan placerade oss lite högre upp i listan än vad vi gjorde igår. 

Min bana. I min klass bestod pallplatserna av svensk, dansk och svensk igen (jag var dock ingen av dom) 




Nu har vi ätit lunch och ska om två timmar åka upp i en lift och springa en foundraiser tävling där man gissar vilken tid man kommer springa på, den som gissar närmast vinner. Kulkul! 

One duck lake - medeldistans

Hade precis skrivit ett inlägg om dagens tävling men det försvann... Kort och gott så vann Tom sin klass medan det var lite tyngre för mig och Johan... Vi laddar om till sprinten imorgon istället! 



Ca 3 timmar efter vi sprungit var det 33 grader ute... 



Toms "medalj". 

Efter dagens tävling var vi på en BBQ med ungefär alla Kanadas orienterare (300st) där dom även hade en silent auktion. Vi bjöd inte på något men det fanns ganska mycket fina grejer. 


Johan med sin brända marshmallow... 


Tom med perfekt grillade marshmallaos!

Nu ska vi snart sova och ladda inför sprint och en foundraiser tävling imorgon, det blir kul! 

Whistler

Nu är vi framme i Whistler. Vi bor på ett fint lägenhets-hotell med kök, "tv-rum" och stor inglasad balkong! Mitt emot har vi ett fairmont hotell som ser ut som ett Disney slott. 

Idag har vi varit och registrerat oss till orienteringstävlingarna, vi fick skriva på ett papper om att vi själva är ansvariga om vi skadar oss, blir uppäten av en Björn eller till och med dör,.. Läskigt :) men det är nog bara så att vi inte ska kunna stämma dom efteråt. 


Snygga nummerlappar fick vi också :) Jag fick till och med heta rÖnnlund den här gången. 

Snart ska vi (i alla fall tom) ut på en träningskarta och kolla läget i skogarna. Imorgon är det medeldistans.
RSS 2.0