Billig bensin = STORA BILAR

Idag hittade vi en bil som tog rekord i storlek. Nästan läskigt att bara stå brevid den... 
 
 

Storstadsdjungel

 
Soluppgången över Calgary när vi åkte till Nakiska för några dagar sedan. Fotade som hastigast en bild med mobilen medan vi körde ut ur stan. Tänk att en stor stad med massa höghus kan vara ganska vackert ändå, när det egentligen bara är massa betång och stål som i "vi ska dansa i neon".  
 
Glad påsk på er! 
 

Nakiska

Idag har varit en helt fantastisk dag! Både jag och Johan var lediga så vi drog iväg till den närmaste skidorten Nakiska och drog några svängar. Ibörjan av dagen var det fullt med orört manchester i backarna (inget puder idag alltså, men det gjorde oss inte ett dugg!) men för varje minut som gick blev det varmare och i slutet av dagen var det minst +13 grader. Värmen gjorde att det blev rätt slaskigt i backen, Johan hade ett par väldigt breda skidor och nästan surfade ovanpå slasket medan jag fick det lite tyngre. Då det slaskiga föret sög fast skidorna gick det ypperligt att träna fina carvingsvängar för Johan då det inte kunde bli någon riktig fart under skidorna. Vi kunde till och med carva och köra fina svängar i dom brantaste backarna för att farten var så låg, superhärligt!! 
 
 
Ibörjan av dagen då man fortfarande ser rester av manchester. Här ser ni även bredden på Johans skidor, 115mm i midjan! Han gjorde det bra som carvade så fint med den bredden! 
 
 
Vi var också nästan ensamma i backen. Det var aldrig någon kö och man behövde väldigt sällan vejja för att någon var ivägen. 
 
 
 
Kvallan på bilderna är väl inte den bästa, mobilbilder. 
 
  
Det vi dock inte tänkte på att solen börjar bli ganska stark här nu. Calgary ligger ju trots allt på samma breddgrad(?) som tyskland och delar av frankrike. Det bränner lite i våra ansikten nu kan vi lätt säga... 
 
 
 

Sommardag

Igår hade vi en riktig sommardag ibörjan av dagen. Nästan +20 grader och sol. Nu är i alla fall våren här. Vi håller på att planera inför New York-resan och om en vecka är det bara ca 2 månader tills vi åker dit, så kul! Jag har fått med mig Rebecca så någon musikal blir det!! Jag längtar efter musikal och Johan längtar efter att få stå högst upp i Rockerfeller Center (vi får se om jag vågar mig upp). 
 
Bild på mig och min jobbarkompis Jennifer. 
 
 
 
 

Vert180

 
 
Igårkväll var Johan med i ett "ski mountaineering race" på Canada Olympic Park. Han tävlade i lag med en kompis från hans jobb. Tävlingen gick ut på att plocka så många höjdmeter som möjligt under 180 minuter genom att gå upp för backen med skidor, stidhudar m.m. och sedan åka utför och växla med sin lagkompis. Tydligen finns det människor som tävlar i detta hela säsongen och den här tävlingen var en del av en cup. De som var vana tävlare hade riktiga dräkter och specialutrustning som vägde nästan ingenting! Johan trodde inte att dom hade någon chans, dom gjorde det mest på skoj för att tävla mot ett annat lag på deras jobb. Men hör och häpna så kom dom på 3e plats! Sjukt bra! :) Han vann ett fint underställ från MEC också.
 
Johan var väldigt nöjd, han fick tävla gratis för att MEC sponsrade tävlingen, han blev bjuden på middag av de andra laget från jobbet och han vann ett underställ. Bra kväll helt enkelt! Tyvärr var jag tvungen att jobba så jag kunde inte titta på så det blev inga bilder heller. 
 
 

Toonie day!

Elina har frågat efter ett inlägg så här kommer ett... Det händer inte så mycket här i Kanada just nu, vi är mitt imellan vinter och vår och man vet aldrig hur vädret kommer var när man vaknar, riktigt aprilväder. 

För någon dag sedan var vi i alla fall och åkte skidor. Båda två. En av skidresorterna i närheten hade "toonie day", ett liftkort kostade bara 2 dollar (ca 10kr) för en hel dag, i vanliga fall kostar det nästan 90 dollar! Vi fick fint väder, soligt och varmt, och alla backar var pistade. Många fina carvingsvängar blev det! 


Mobilbild på norquay - skidresorten. 


Tydligen ska vädret bli mycket varmare på tisdag! Det ser vi fram emot! :) 

Hoppas ni har det bra i Sverige! 
RSS 2.0