Milestones

Milestones är alltså restaurang-kedjan som har så sjukt god hamburgare. Dom är inte en hamburgerkedja utan en helt vanlig restaurang där hamburgaren är det billigaste alternativet ;) 


Det ser kanske inte så gott ut men på hamburgaren får man välja till olika pålägg och här har jag valt en avokado-tomat-salsa. Det kanske inte låter som att det passar på hamburgare men det är så galet gott, och med bacon såklart! För ca 80kr, på en ganska fin restaurang, det tycker jag är bra. 

Det enda lite konstiga det är att dom serverar ketchup till, men här i Kanada så har dom varken hamburgardressing eller andra såser utan det finns ketchup och majonäs. 

Fanna Roennlund



Är det inte Koham Krosman så är det Fanna Roennlund, våra svenska namn verkar inte vara de lättaste att förstå för Kanadensarna. 

Nu ska vi strax ut och äta på en restaurang där vi snart är stammisar. Vi har nog ätit där minst 3 gånger sen vi flyttade hit. Dom har den godaste "hemmagjorda" hamburgarna jag någonsin smakat! Ska se om Johan tillåter mig ta en bild på maten så får ni se underverket :). 

Zombies!!

Jag måste bara ge ett till exempel på hur knasigt det är på mitt jobb. Innan vi öppnar dörrarna har vi oftast en uppvärmningslek eller något för att få upp energin. Tex maffia som jag berättade om. För några dagar sedan körde vi en lek som handlade om zombies. Det var sjukt läskigt och obehagligt. Det började med att två stycken var zombies, vår ljud och ljuskillle släkte all belysning i rummet och satte på värsta obehagliga musiken! Som om man var i en skräckfilm. Det var helt kolsvart och man skulle då akta sig för zombiesarna, för om dom lyckades ta en blev man själv en zombie. Efter ett tag börjar ljuset flimmra och man ser bara små korta sekunder av vart alla är i rummet och helt plötsligt kan en zombie stå precis framför en när ljuset flimmrar till. Leken avslutas när alla har blivigt zombies. Svårt att förklara men sjukt läskig lek. Jag tror att grisleken hade passat perfekt på mitt jobb (när alla står på alla fyra i en ring och man ska nöffa åt varandra, börjar man skratta åker man ut, låter som en väldigt fånig lek men den är sjukt rolig!). 
 
Var bara det jag tänkte säga. Haha. 
 

Calgary Olympic Park

Vi tog oss iväg till backen igår i alla fall. Internetkillen fick strunta i att göra klart sitt jobb och komma tillbaka på torsdag istället.

Johan var en duktig elev och i slutet av dagen såg man inte att han var nybörjare :).

 
 
 
Johan försöker spela cool skidåkare!! 
 
Dom har alltså två sittliftar i Calgary Olympic Park som bara är något större än bräntis (plus tre barnliftar - sånna här rullband som man bara står på)!
 
Soligt och +5 grader. Backen var lite sockrig men hellre det än isig! 
 
Johan in action på ett par skidor! Ibörjan tyckte han att det var läskigt att benen inte satt ihop och att man kunde röra ena foten fram och den andra bakåt men fort gick det bättre å bättre! 
 
 
 På bussen på vägen hem träffade vi en svensk tjej också! Hon hade flyttat hit bara för att jobba, tyckte varken om kyla eller snö så vi undrade lite grann varför hon valt Calgary. Hon tyckte bättre om Kanada än Sverige... det gör väl inte riktigt vi, trots att bergen är vackra här så har Sverige både vackert landskap och våra vänner och familjer! <3 Som en orienteringskompis från Övik uttryckte sig (som just nu är i USA), "jag längtar men har inte hemlängtan" - precis så känner vi. 

New York State of Mind

Klockan 10 på morgonen skulle en internetkille komma hit och instalera internet. (vi har beställt från ett nytt företag för att dom gamla krånglade så mycket och våra 6 billiga månader är snart slut). Det började med att han kommer hit kanske 10.30 och tror att han ska reparera internet, att det hade gått sönder på något sätt och sedan har han hållit på ända fram tills nu (kl 12.45) och är inte klar än med att instalera internet. För det andra företaget tog det ca 15 minuter, bara att koppla in och sedan fungerar det, här är det värsta krånglet. Men routern ser i alla fall ut som om den kommer från 2000-talet nu och den har stora antenner så kanske kommer det gå snabbare? Det får vi hoppas. 
 
Idag hade vi andra planer än att sitta här och vänta på honom. Johan har länge haft stora problem med fötterna och benen i sina snowboardpjäxor och ingen pjäxa verkar vara bättre, alla sitter för löst vilket gör det mycket svårt att åka, speciellt i pisten. Han har haft så mycket problem att han nu överväger att skippa snowboarden och gå över till den coola sidan och börja åka skidor/slalom. Idag har han hyrt ett par skidor och pjäxor från hans jobb och vi ska provåka i Calgary Olympic Park. Tur att dom har öppet till kl 21 säger jag bara för nu kommer vi inte komma dit innan kl 14. 
 
 
Vi sitter också och drömmer oss bort till en USA - resa i sommar. Jonas kommer nog hit och sedan åker vi till New York. För mig är Broadway ett måste i New York, jag skulle mest av allt vilja se Wicked eller Mamma Mia och som dom flesta här vet är inte Johan och Jonas några stora musikal-fan... så vi får se hur det blir. En biljett kostar ju ändå ca 500kr (eller mer om man ska ha bra platser!) om man inte hittar några "sista minuten". Och att lägga 500kr på något man inte uppskattar känns ju inte så kul. 
 
Drömresan för mig är att sedan flyga vidare till Florida, Orlando till the wizarding world of Harry Potter! Det har varit min dröm ända sedan dom öppnade nöjesparken. I sommar ska dom även bygga ut den så att både Diagongränden och Hogsmeade (samt Hogwarts) finns, och så får man åka Hogwarts Expressen för att ta sig mellan dom. Fatta coolt! 
 

Ikea girl!

Måste bara visa lite av min jobb-outfit. Så jag spelar alltså svenska Elvisens svenska flickvän. Jag har inga andra färger än gult och blått på mig och för att göra mig extra svensk så har jag pimpat min klänning med ett "ikeaskärp", jag har även Ikea-toffsar ("eftersom att jag glömde packa ner vanliga hårsnoddar när jag flög till Las vegas"). 


Har även en hemskt blå ögonskugga med en liten svensk flagga på som man inte ser på bilden. 


Ikeaskärpet och en gul och blå liten väska som jag virkat själv för att hålla ordning på mina order-papper. Både tofsarna och skärpet är gjort av vanliga ikeapåsar-handtag, baktill i ryggen sitter också en rosett. 


Självklart har jag också gula strumpbyxor! (Om jag skulle gått med dom utanför jobbet skulle folk nog tro att jag hade någon sjukdom!) 

Elvis is in the building!

Jag skrev ett inlägg igår men tydligen så kom det inte upp... Men igår var vi i alla fall och tittade på den nya showen på mitt jobb och åt god mat. Jag valde fisk och Johan valde rostbiff. Mycket gott. 


Utanför mitt jobb :) 



Den här showen utspelar sig i Las vegas och på Caesars palace. 


Man får ju som sagt inte ta kort när föreställningen är uppe men här är en liten bild på scenen som inte är ljussatt just nu. Scenen går även att snurra och på baksidan är det ett hotellrum :) 


Innan showen njöt vi av +15 grader en liten bit från stan (typ där jag jobbar 10 min med tåg). Här ifrån ser stan så liten ut! 

Lite hemlängtan kanske?

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket. Det gick från att vara -20 till +10 grader på två dagar och nu känns det som att våren är påväg. I förrgår hade vi nästan +15 grader, så skönt! 
 
För några dagar sedan bakade jag både bullar, gjorde pannkakor och köttfärssoppa, saknar svenska smaker. All mat som man tänker är vanlig och tråkig när man är hemma i Sverige sitter vi och drömmer oss bort till nu. Det är svårt att få till samma sak här när allting i affärerna är iaf lite annorlunda. Här finns knappt tomatpuré (har hittat en tub men den var dyr), creme fraiche, vanligt smör, yoghurt (här ska allt vara fettfritt = ingen smak alls), potatisarna är väldigt stora och beter sig konstigt med mera... 
 
Lyckades i alla fall med torrjästen den här gången och bullarna (vaniljbullar, jag gillar inte kanel så mycket) smakade faktiskt som hemma! 



Köttfärssoppa som inte ser allt för god ut men vart ganska lyckad! :) 
 

Pannkaka med sprutgrädde ;) observera att dom måste skriva ut "real whipped cream" för att det finns massor av fettfria produkter som bara ser ut som vispgrädde. 
 
 

Sen har vi också haft en period då det var väldigt kallt ute, kanske -26, och med våra fönster som släpper in all kyla och en varmvattentank som inte fungerade i huset så frös i alla fall jag konstant i två dagar. Det slutade med både täcke och filt i soffan. 
 
Och tillsist så har vi njutit av elinas fantastiska JSM med tre medaljer!! Silver, guld och guld! Galet bra! 

JSM GULD!

Idag är vi glada - Elina tog guld på JSM sprinten! Helt otroligt! :D Tänk att min syster är bäst i Sverige, det är häftigt! 
 
Annars rullar livet här i Kanada vidare. Vi jobbar på och trivs :) 
 
Här är en bild på alla jag jobbar med. Ett ganska knasigt gäng... 
 

Black Prince

Igår fick jag för första gången följa med på en riktig backcountry-tur. Vi åkte till Black prince då Johan känner till det området bra och lavinrisken var väldigt låg där. Ibörjan fick vi knata på genom skogen ca 60-90 minuter för att ta oss till botten av berget där vi skulle åka. Sedan var det ca 30 minuters sick-sackande uppför innan man kunde ta sig ett åk. Första åket var ingen succe men under vårt andra åkt fick i alla fall jag ganska många sköna svängar. Sedan kunde man åka nästan hela vägen ner till bilen igen, det var roligt. Jag börjar få upp ögonen mer och mer för offpist men än så länge slår det inte ett par riktigt sköna carvingsvängar i pisten!
 
Vi hade med kameran men såklart glömde vi minneskortet... Bjuder på en gamal bild på Johan.
 
Innan vi hann starta bilresan hem fick vi uppleva hur det är att försöka få loss en bil med sommardäck som fastnat lite på sidan av vägen... Ingen kul upplevelse, jag har träningsvärk idag efter att knuffat på bilen allt vad jag hade! Tur vi hade vår lavinutrustning med spadar!
 
RSS 2.0