Calgary Tower

Imorgon åker Karin hem, så alldeles strax ska vi ut och äta middag på Calgary Tower. Synd att det är lite dåligt väder idag bara, just nu snöar det och är ca -15 grader.
 
 
Imorgon är det nyårsafton och jag jobbar hela kvällen och på natten. Konstig nyår. :)
 

Jobb

Just nu är jag påväg till jobbet. Idag jobbade Johan normala tider vilket betyder att vi inte träffas på hela dagen. Tråkigt. 

Dåligt med uppdatering på bloggen... Men jag kan bjuda på en mobilbild från fernie :) 



Som ni ser hade vi inte det bästa vädret. Men det var kul ändå! 

Hoppas ni alla mår bra! :)



Vårt mysiga boende i FERNIE!

Allrummet. Med öppen spis, biljardbord, julgran m.m.
 
Hot tub!
 
 
 
 
För några timmar sedan kom vi tillbaka till stan, idag åkte vi skidor alla tre till klockan 15 ungefär, sedan rullade vi hemmåt. Idag var det varmare och lite snö i luften. Fina manchesterränder på morgonen men mycket uppsladdad snö på eftermiddagen. Jag fick även testa utlösningsmekanismen på mina skidbindningar idag... och det fastnade t o m på bild, det var några år sedan sist så det var väl på tiden. Stora uppsladdade snövallar i kombination med fotografering i kanske en aningens för brant backe var inget för mig. Tur det fanns 180cm mjuk snö att landa på. Bildbevis kanske visas senare...
 
Nu är det dags att sova så vi orkar med att jobba imorgon! Hejs!

Hot tub

Idag har vi mest åkt skidor. På morgonen fanns det underbara manchesterränder (?) och vi hittade några backar med perfekt lutning. Senare under dagen började det blåsa ganska mycket och toppliften var stängd, hoppas vi hinner åka upp i den imorgon, när man kommer upp är man på högre höjd än självaste Kebnekaise, de ni!
 
Efter skidåkningen tog vi ett dopp i jacuzzin, så härligt! När tårna är som isbitar och låren röda av kyla att få kliva ner i det varma vattnet. Tycker verkligen vi borde fundera på en jacuzzi till Hemavan! Det hade varit underbart!
 
Ikväll när vi åt middag hamnade vi brevid ett annat bord med svenskar, coolt! :P

Julafton

Idag är det Julafton, en helt klart annorlunda Julafton än vad jag någonsin upplevt i mitt liv. Jag är van vid att vara med hela tjocka släkten hela dagen lång. Men idag har vi haft en trevlig dag, men inte riktigt lika mycket julkänsla som man är van vid... Men det är ju julafton varje år!
 
Vi började dagen med att äta lite julskinka till frukost och sedan begav vi oss till backarna! Vi hade lite otur med vädret då det var mulet... varken snöade eller var soligt. Det fanns väldigt många branta backar och det verkade verkligen vara off-pist-åkarnas paradis. Jag som mer gillar lagom branta backar som man kan dra några perfekta carving-svängar fick leta lite för att hitta mina favoriter. Men många backar fanns det!!!
 
 
En sak vi tyckte var lite märkligt var deras liftkort-system. Man fick en liten lapp som man satte fast på jackan och sedan stod det tre stycken personer som scannade av lappen manuellt vid varje lift. Lite annars jämfört med Sverige och Hemavan.
 
 
När vi kom hem från backen badade vi i bubbelpolen och sedan såg vi på Kalle Anka och öppnade paket från Holmsund! :) Sedan åkte vi och åt fin julmiddag på en Indisk restaurang... :)
 
Hoppas alla hade en bra julafton! :)
 

Powder Mountain Lodge

Vi tog oss fram sakta men säkert. Då dom inte kör med vinterdäck här och det är massa snö på vägarna så vågade vi inte köra så fort... Vi skapade en liten kö av stora bilar bakom oss men men hellre det än att köra av vägen!
 
Nu bor vi på Powder Mountain Lodge och längtar tills imorgon då vi får åka till backen. Ikväll har vi ätit god mat på en "bar and grill" precis här brevid och efter det spelat lite biljard. Johan vann alla gånger. På "lodgen" är det jättemysigt, julpynt och hot tub! Blir skönt efter backen imorgon.
 
 
God Jul på er alla! :)

Mot Fernie!

Just nu sitter jag i vår hyrbil, denna gång en Hyundai (?), och väntar på att Johan ska hämta ut sin nyvallade snowboard på MEC, och kanske att Karin ska hyra skidutrustning om hon får :) 

Innan vi for fick jag två fina julkort! Ni är så fina! :D 


Nu kom dom tillbaka, så nu åker vi! 


Vi lever!

Vi lever och ingen is-storm så långt vi kan se :) idag rullar vi till fernie! 

Hare bra! 

Frozen

På mitt jobb jobbar det verkligen människor som är precis som jag. Dom är så härliga. I slutet av kvällen när gästerna gått hem och vi ska diska undan allting och plocka undan allt från borden, då spelas det disney-musik högt i högtalarna och alla går och sjunger med. Det är ju underbart! Senaste dagarna har det varit soundtracket från nya disney filmen Frozen. (Filmen verkar vara väldigt bra också! Kommer till Sverige i Januari tror jag)
 
 
När jag höll på att packa ner skitiga dukar i sopsäckar med en annan tjej sa hon "Det är som om vi packar ner en sovsäck" och så visar det sig att hon är värsta vandringstjejen som också åker slalom och som virkar! Coolt.
 
:) Hare bra!

Fernie

Idag har vi bokat en liten skidresa över jul till Fernie. Från 23 till 26e. Det blir härligt! Vi hade en sådan tur att både jag och Johan var ledig från den 23 till 26e. Karin följer också med.
 
 
 

Granen står så grön och grann i grottan

Titta vad fin det blev med paket under granen! (även fast paketen tar upp nästan halva granen) Tack Tom och Kristina!
 
Syskonen Korsman :)
 

Ho ho ho

Nu har Karin kommit. Hon landade väldigt sent igår kväll. Idag kom också ett paket med posten! Spännande! 



...

Idag är det jättefint väder, strålande sol och -2 grader... Jag är ju dock sjuk och orkar inte alls gå ut, himla tråkigt. Tur att jag har min virkning! 




I övermorgon kommer Karin hit, Johans syster. Det blir kul! Så nu måste jag få i mig lite mat så jag blir frisk tills dess. 

Hoppas ni mår bra! 

Hobbit

Ikväll ska vi se på nya Hobbit-filmen! Vi hade tänkt fara och åka lite skidor men då jag är sjuk så blev det inget av. 
 
Vädret förändras väldigt snabbt här, i går var det -15 grader och idag är det +8 grader. Konstigt. Blir ett kort inlägg, jag ska vila och se på skidåkningen nu så jag orkar med hobbit. :) Idag sänds första så ska det låta också, mitt favoritprogram, nu med Kalle moreus som programledare! 
 
Hejs! 

Mums!

Det var en trevlig liten butik, men ganska dyr, vi hittade lite svenska produkter, men mest var det tyska varor.  T ex hittade vi en marabou 200g för ca 50kr. 

Till julskinka hittade vi en polsk skinka som smakade ungefär lika, det var någon smak som saknades för att det skulle smaka riktigt svensk julskinka men god var den! Och en god senap hittade vi också. 




Jag hittade även småfranska där. Jättegott! Det flesta mjuka, vita bröd som finns i dom vanliga affärerna smakar typ som sockerkaka! 


Johan köpte pärlsocker för att kunna göra chokladbollar! :)

Edelweiss

Just nu sitter vi på bussen till en affär som säljer europeisk och skandinavisk mat. Vi skulle vilja hitta julskinka men det kanske blir svårt.... 


Hejsvejs! 

Jobbdagar!

Det har blivigt få uppdateringar här på bloggen de senaste dagarna... Har haft fullt sjå med jobbet. Jag och Johan har jobbat omlott och knappt träffat varandra. Jag jobbar från 17 till 00 ungefär och johan jobbar från 9 till 17... Mitt jobb går bra, jag spelar Rain, phoebes massös-kompis från Sverige. Det som är svårt är att ta upp dryckes beställningar, jag har ju ingen aning om vad det finns för viner, öler eller drinkar här i Kanada! (inte i Sverige heller för den delen...) Men jag får lita på att det som gästerna säger finns. Min handled har redan blivigt starkare och jag får inte lika ont av att bära brickor med massvis med disk på. Det som gjorde ont i början var att ha handen supinerad/vriden med handflatan uppåt en längre tid samtidigt som man måste spänna hela underarmen och handen. Ryggen känner jag också av lite. försöker att bära brickorna så nära kroppen som möjligt för att inte belasta i onödan men brickan står ju liksom hur som helst ut 40cm från kroppen.  
 
Jag har mycket fin klädsel på mig! 
 
Serverarnas omklädningsrum... ganska mycket kaos där inne! 
 
 

Kallt!!

Det är visst något fel på värmen i vårat hus. Dom har satt upp en lapp i hissen. Vi har på max värme men ändå är det bara 17-18 grader här inne. Golven är väldigt kalla. Igår gjorde jag i alla fall ett försök att isolera våra fönster. Jag vet inte om det hjälper så mycket men nu blåser det inte in iskall luft i alla fall. Tidigare var det alldeles frostigt på insidan av fönstrena, man kunde liksom skrapa bort is... huvva.
Isolering gjord av toapapper och tejp. Inte det snyggaste. När Johan såg det sa han: Haha, det ser ju ut som om någon av dom (hyresvärden) har gjort det. :) 
 
 

Första jobbdagen

Igår kväll jobbade jag min första dag. Det är mycket nytt eftersom att jag aldrig har jobbat på en restaurang!! Det var kul men mycket att tänka på, mina handleder blev ganska trötta efter att bära brickor! Men dom som jobbade där var jättesnälla, och det var ju tur! 
 
Nu är det jättekallt här, -28 grader. Lägenheten är dessutom inte så bra isolerad, fönsterna läcker in hur mycket kalluft som helst. Jag sitter med täcket i soffan och huttrar. Inatt ca kl 01.30 så började brandvarnaren låta, och den lät sjukt mycket! Man var tvungen att hålla för öronen. Vi fick fort ta på oss kläder och börja traska ner för trapporna, 12 trappor, när vi kom ner fick vi höra att det var ett rör som gått sönder på 4e våningen och hade utlöst larmet. Det var alltså ingen brand och inget farligt. Vi fick dock vänta där nere tills brandmännen kom och sa att det var okej att gå upp igen. Alla var trötta, folk hade tagit med sig sina husdjur, hissarna fick man inte använda. Dom som bodde på +30 våningar var inte så glada och väntade på att få åka hissarna igen. De tänkte inte gå uppför 30 trappor. 
 
Tillbaka till jobbet, att jobba på restaurang innebär att man får dricks... igår fick alla 50 dollar dricks i kontanter, rätt i handen när man åkte hem! 
 
 

Calgary Jubilations Dinner Theater

 
 
För ett tag sedan sökte jag ett jobb på en restaurang som visar en musikal samtidigt som man äter. Idag skulle jag på intervju för vad jag trodde var ett servitris-jobb men även en musikalroll i musikalen. Jag var väldigt nervös och hade tänkt alla tankar t ex som "tänk om hon ber mig sjunga någonting på en gång" eller "tänk om jag måste framföra ett teater-stycke? Jag är ju ingen teaterapa" eller det värsta "tänk om jag måste visa en danskoreografi!? Det är jag verkligen inte förberedd på, hon sa ju bara att det var en intervju...". Att stå och sjunga på scen är bland det bästa jag vet, jag älskar det. Johan tycker jag är galen och tror att jag det skulle tycka att det var så pinsamt och så skämmigt, men det är när jag sjunger som jag mår som bäst. Vissa dagar längtar jag så mycket tillbaka till att få sjunga i en kör eller att bara få sjunga själv vid ett piano!  ...Egentligen vill jag ju ha ett sjukgymnast-inriktat jobb, det är det bästa för min "karriär", men att få jobba med något som jag verkligen brinner för, det kan jag ju bara inte tacka nej till. 
 
Nu var det ju så att det här jobbet inte riktigt var som jag hade tänkt mig... Hon ville "bara" att jag skulle vara servitris med en karaktär. Jag skulle alltså inte få sjunga utan bara spela teater medan jag serverar mat. Hon erbjuder mig jobbet på en gång och jag tackar ja. Ett jobb som detta är ju bättre än inget jobb alls tänker jag! Imorgon börjar jag tränas och jag är lite nervös. Musikalen som dom spelar just nu handlar om Friends, TV-serien som jag älskar, vi ska hitta en karaktär till mig och jag hoppas det blir bra. Annars är det ju bara att säga upp sig om det inte är något för mig, eller om jag hittar något annat jobb. Det borde ju i alla fall vara roligare än ett vanligt servitris-jobb, och jag hörde att man kunde få ordentligt med dricks, speciellt så här i jultider. 
 
Någon som har förslag på en karaktär från friends som jag kan vara? En liten roll, som ingen annan redan har tagit, jag funderar på Mona (ross ex), rachels syster, Precious ...? Svårt! Undrar hur det här ska gå, som sagt, jag är ingen teaterapa, att utrycka sig när man sjunger är en helt annan sak! 
 
update - jag har kommit på den perfekta rollen till mig, får se om någon annan tagit den, jag skulle kunna vara Emma, Ross och Rachels barn. Musikalen är ju en friends reunion och utspelar sig flera år senare. Jag kan lätt spela en tonåring då jag med inget eller väldigt lite smink och klädd i rosa ser ut som ett barn i princip. 

Julstämning!

Igår kom vår lilla julgran upp. Jag hittade julgransbelysning för 1.96 dollar på walmart. Alltså inte ens 15 kronor. Igår fick vi även upp garderobsdörrar i hallen, två män kom och installerade dem och än en gång fick vi bevis på att allt är lite fuskbygge här. För att dörrarna skulle få plats sågade dom av lite av listen bara sådär. 
 
Nu har det blivit lite kyligare igen, prognosen inför imorgon säger -33 grader. Idag är det bara -20 grader så det är ju skönt. Johan är ledig och imorgon tänkte vi kanske fara och åka någonstans, men med -33 grader avstår vi nog. 
 
 
Skjutdörrarna på plats! 
 
Julmys! :) 
 

Calgary Zoo Lights

Igår var det alltså julfest. All jul-belysning var jättefin!! Johan hade förväntat sig mer men jag tyckte det var jättefint. Efter att vi kollat på alla ljus gick vi in till "festlokalen" där det var bål, buffé och sedan efterättsbuffé. Maten var god, kalkon, kyckling, klyfpotatis m.m. som ett amerikanskt julbord. På slutet av kvällen delade vi taxi hem med två andra från festen. En tjej som heter Tara som började jobba samtidigt som Johan och hennes pojkvän. Dom hade också nyss flyttat hit och är från Irland. Dom pratade jätteroligt men fint :) 
 
 
 
 
 
 
 
Mobilbilder. Trevlig kväll! :D 
 
 
 
 
 
 

jOBS

 
 
Ikväll har vi sett filmen Jobs. Jag tyckte den var bra, den var inte riktigt vad jag hade väntat mig men den berörde. Mitt under filmen börjar jag flippa med min telefon, min iPhone, sedan tittar jag på filmen, som spelas på min MacBook, och till slut tittar jag tillbaka på telefonen... Sjukt, han förändrade faktiskt världen. 
 
Jag är så nöjd med min dator och med min telefon, i början av filmen säger dom något som "man vill bara kunna koppla in sin dator och sedan ska allt fungera". Precis så är det med Mac/iPhone/Apple. Mina apple-produkter fungerar alltid, jag behöver aldrig fixa och trixa för att saker slutar fungera och jag behöver aldrig bli arg för att något inte fungerar. Att bli arg och frustrerad var nästan en del av vardagen då jag använde mammas och pappas stationära PC... Nä huvva, once you go mac, you never go back! 
 

Imorgon har johans jobb julfest på Calgary Zoo. Det blir trevligt! På zooet har dom just nu "Calgary Zoo Lights" vilket är hur mycket julbelysning som helst, julbelysning som ser ut som djur osv. Jag tror det blir häftigt. Sök på google efter Calgary Zoo lights om ni inte kan vänta tills om några dagar då vi säkert har lite bilder att visa :)
 
RSS 2.0