One more week

 
Schemat för min sista vecka... 
 

Mitt Jubilations


Det kommer bli svårt att säga hej då till mitt jobb å mina arbetskompisar... Här är ett kommentarskort som handlar om mig ;) (jag serverade min arbetskompis hehe) 

Dagens shopping (haha)

Idag har vi riktigt shoppat loss och förberett oss på framtiden. Vi tog chansen och köpte på oss massa grejer från Johans jobb, med personalrabatt, som vi kan ta hem och använda i massvis av år framöver. 


Två jättefina dunsovsäckar, min med komfort -7 grader och Johans med komfort -3 grader. Man kan kanske gissa vilken av dom som är min på bilden. (Finns inte många dunsovsäckar i Sverige som kostar under 4000kr styck). Jag har ju en sovsäck sedan tidigare men den är i syntet och börjar bli lite kall efter alla år. Kunde inte låta bli när vi fick så bra pris...! 


Sen blev det även ett tält(!!!). Ett tält som är i ungefär samma kvalitet som hillebergs näst bästa tält. Ett lätt tvåmannatält som man kan ha i alpin terräng. Skulle kostat ca 8000kr i Sverige. 


Sen köpte Johan även en vandringsryggsäck 60L, en fällkniv (med svenskt stål ;)) och en "mjuk" vattenflaska och allt detta fick vi för ca 4500kr. Svenskt pris skulle kanske vara 18k. Det tycker jag är galet så vi gjorde nog rätt i att passa på! 

Say hello to...

INGRID!




Glömda bilder...

Här kommer några bilder som jag inte tror vi har visat än!
 
 
 
 
 
Dessa bilder är från Mt. Baker i USA nära Vancouver.
 
 
Lite obekväm med höjden på gondolen i Whistler...
 
 
 
Snart är sommaren över här... just nu har vi väldigt fint väder (+25 grader å sol) men vi båda känner att vårt lilla äventyr börjar lida mot sitt slut. Vi är som i en mellan-period. Vi längtar hem men vill inte lämna Kanada, speciellt inte bergen och våra jobb. Konstig känsla. Tänk om vi kunde ta med oss MEC och Jubilations till Umeå! Det hade varit något. Flygbiljetter är i alla fall bokade och ibland känns det som om att man bara väntar på hösten och att åka hem. Idag lämnade vi in papper om att säga upp lägenheten... så vi kommer närmare och närmare Sverige för varje dag som går, även om vi vill det eller ej.
 
Aja, än finns lite tid kvar att njuta :) Hade bra!
 
 
 

Åttonde september och snö!

Helt plötsligt blev det vinter i calgary. I söndags hade vi över 25 grader och strålande sol och igår (måndag) låg temperaturen på -1 grad och det snöade för fullt! Jag har nog aldrig varit med om liknande väderomslag. 


Idag har det också snöat lite men det verka försvinna. Det verkar ska bli +20 grader till helgen så... 


I söndags var det sista showen på mitt jobb så då have vi "closing party". Vi hade även prisutdelning och jag vann pris för "brightest spirit" och fick en polishatt som det står "time polis" på. Ni som sett showen kanske förstår varför. Sen hade vi även en tävling under kvällen om vem som sålde flest öl (av en speciell sort) och jag vann! Då vann jag en flaska med rosé vin som jag kunde dela med alla mina jobbarkompisar :) 

På fredag börjar nästa show som heter footsloose och på torsdag ska jag få smaka allt i den nya menyn och se dress rehersal - och få lön för det! Snacka om bra jobb! :)

Cowboys and girls!

11 månader i calgary har satt sina spår...






Idag köpte vi oss varsin cowboy hatt för att ha med oss hem till Sverige som souvenirer :) jag tog en rätt så tjejig variant och Johan en klassisk. Dom saknade tyvärr "halsremmarna" men vi får väl göra egna. 

Annars flyter vardagen på här borta, den här veckan är "closing-week" för showen på mitt jobb så det blir nog lite hektiskt och Johan jobbar på med massa cyklar. 

RSS 2.0