Vilda Västern - Cola



JVM

Imorse var väckarklockan inställd på 05.40 då det var dags för Elina att tävla för första gången i Junor VM, denna gång i val di fiemme, Italien. Hon gick lätt vidare från kvalet men åkte sedan ut i kvartsfinalen (var dock väldigt nära på att gå vidare till semin). Jag är väldigt stolt hon är ju trots allt två år yngre än många där! Kul att det sändes på SVT också! :) och vilken dag för Jonna Sundling!! Kul för Sverige och Umeå!

Efter att jag sett sprinten gick jag och la mig igen, jag ska ju orka jobba till kl 12 ikväll. 

Johan verkar ha det bra uppe i bergen, ska se om han kan skicka nå bilder. Dom har mest radioskugga... :)



AST 2

Nu är klockan åtta på morgonen och jag har precis gått och sagt hej då till Johan som ska på lavinutbildning i fyra dagar, AST 2an. På hans jobb har dom olika field-courses som man kan skriva upp sig på och hoppas att man får fara, AST 2an kostar egentligen ganska mycket pengar (6000kr (?)) men det får Johan aldeles gratis nu, han har då tur! 
 
Dom ska bo i Canmore och får förhoppningsvis fina dagar ute i snön! Själv är jag kvar här hemma och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. 
 
Hoppas ni har det bra där hemma! Och Elina som precis åkt till Val di fiemme för junior VM! 
 
 

Finväder


Här i calgary har vi väldigt härligt väder just nu. Johan har precis gått till jobbet och jag börjar om ca 4 timmar. Hoppas ni mår bra där hemma! 

Frozen yoghurt :)


Harry Potter - the Exhibition

Igår var en dag i precis min smak! Vi hyrde bil tidigt, tog oss genom Calgarys morgontrafik, kom ut på Highway 2 (Queen Elisabeths II Highway - visste ni att Englands drottning också är drottning i Kanada?) för att ca 3 timmar senare komma fram till Edmonton. I Edmonton finns just nu Harry Potter - the Exhibition, en utställning som är på resande fot och gjorde sitt sista stopp i nordamerika i just Edmonton. På utställningen fanns hur mycket som helst av alla olika kostymer och saker dom använt vid inspelningarna.  Allting var otroligt detaljerat! Böcker, tidningar, kläder, mat/godis, allt! T ex tidningar som dom hade, i filmerna får man kanske se ett tidningsomslag 0,5 sekunder och ändå innehåller den tidningen text och bilder på varje sida som handlar om harry potter -världen! 
 
Ibörjan när man kom in så fick jag även prova sorteringshatten, jag blev vald till gryffindor! (Yeey, dock fick jag säga vilket mitt favorithem var innan... men jag har alltid sett mig som en gryffindorare). Sedan började resan. Vi fick se hogwarts expressen, hagrids stuga, delar av sovrummen, den förbjudna skogen m.m! Tyvärr fick man inte ta bilder.
 
 
 
Det var väldigt väldigt bra gjort! Och häftigt att känna att jag tex såg och rörde i just dom kläderna som skådespelarna haft på sig. Tack mormor och mamma, detta fick bli som en julklapp! 
 
Efter att vi sett klart på utställningen drog vi vidare till nordamerikas största galleria (världens 3e största) som också ligger i Edmonton, hur just Edmonton kan ha en sån stor galleria har vi inte förstått än... Men mer om det i nästa inlägg! 

Dags att uppdatera kanske...?

Senaste veckan har det varit fullt sjå att hinna med att jobba och se på sändingarna från SM. Idag är både jag och Johan ledig och vi har varit så duktiga. Städat ordentligt hela lägenheten, pantat burkar/flaskor, handlat och nu står lasagnen i ungen. 
 
Att städa här är lite jobbigt, vi har ingen dammsugare. Det verkar typ inte som om någon annan har det heller. När vi var och tittade på en möblerad lägenhet när vi precis kommit hit. Då frågade vi om det fanns dammsugare och städredskap också då sa han "nä men här behövs inte dammsugas, min fru har redan städat så bra!" (fast dom hade mjuka mattor i alla rum...). Så vi äger en sop. Johan gillar inte att sopa. 
 
Att panta burkar var också en upplevelse. Här finns det inga pantmaskiner på affärerna utan dom har några enstaka ställen i stan där man kan gå med sina burkar. Innan vi kom dit pratade vi om hur onödigt det var att inte bara ha stället vid affärerna dit man ändå ska (jag trodde fortfarande att dom skulle ha maskiner som man använde). När vi kom fram var det en lång kö att ställa sig i, 90% av dom i kön var nog uteliggare, för att sedan ta sig fram till en kassa. Vid kassan så släppte man ut alla sina flaskor och sedan räknade killen i "kassan" burkarna och man fick ett kvitto. Sedan fick man gå till en till kassa för att få ut sina pengar. Man kan nog säga att dom är lite efter på den här delen jämfört med sverige... 
 
 
 

Jubilations

I förrgår var vi alltså på mitt jobb och fick fyra-rätters och musikal. Maten var: soppa (beef barley eller tomatsoppa) en sallad och sedan valde jag kyckling och Johan stek. Till efterrätt valde vi båda chokladkaka. Tyvärr har jag inga bilder på maten för att Johan tycker det är så pinsamt att ta bild på vad man äter... 

Men till själva musikalen, Johan är ju verkligen ingen musikal-kille då han tycker det är väldigt fjantigt, men han tyckte faktiskt om det! :) 




Vi fick även 40% på dricka så jag passade på att välja vår alkoholfria cocktail, mycket god! :) 

Gatan sopas ren och fin...

...
Gatan sopas ren och fin
av en jättestor maskin
tussilago titta opp
inget kan för våren sätta stopp! 
 
Jag känner att det händer i Luften
Jag ser att det händer på marken
Jag känner att det händer i hela mig! 
Våren är på gång! 
 

En av alla bra barnlåtar jag fortfarande går och nynnar på ibland. Just nu känner vi sådär här i Calgary. Våren är på gång! Idag har det varit strålande sol och +8 grader! Det som är så härligt är att vi vet att det fortfarande är massa snö uppe i bergen och det kommer bara mer och mer medan vi får njuta av vårväder här i storstaden (för här kan man ju ändå inte åka skidor så vad spelar det för roll om det är varmt å skönt här). Nu kan det ju svänga ganska fort här och bli minus 20 och snöstorm om någon dag, men vi njuter ändå när vi får dagar som dessa. 
 
 
Snön börjar smälta bort på vissa ställen. 
 
Johan är som vanligt glad på bild! :) 
 
Strax ska vi åka iväg till Jubilations och få äta god mat och se musikal. Mumsigt! 

Auktion

Så Johans jobb hade alltså auktion ikväll, vi hade hoppats på att dom skulle sälja ut ett par puderskidor som skulle passa mig (jag älskar mina RC4or men dom är lite svåra att åka i pudret med...) men innan auktionen började så sa chefen att man fick bara köpa till sig själv... Men Johan lyckades köpa en gps klocka (garmin 310XT) och en sprillans ny transciever (lavinsändare) för totalt 20 dollar (ca 150kr). Bara lavinsändaren går egentligen på ca 2400kr. Vilka kap! Så nu har jag och Johan varsin egen transciever 






Friends Reunion

Idag har jag fixat biljetter så att jag och Johan får gå och äta (och se showen) på mitt jobb imorgon. Jag får två biljetter gratis, väldigt najs! Egentligen kostar det 85 dollar för en vuxen... det är ganska dyrt. Så imorgon blir det fyrrätters och friends-musikal. Det ska bli så roligt! 
 
Ikväll har Johans jobb en auktion där dom auktionerar ut produkter som dom av olika anledningar inte kan sälja längre. Vi får se om han kommer hem med något spännande! 
 
Hoppas alla mår bra där hemma! :) 

Bear crossing!

Vägg i vägg med mitt jobb ligger en karaokebar, varje söndag när vi får "helg" går dom flesta dit efter jobbet. Ikväll följde jag med, jag sjöng en ABBA-låt, Waterloo (eftersom att jag kunde den sen innan utantill). Jag sjöng första versen på svenska och dom flesta fattade ingenting. Det var kul! 


En av vinflaskorna som vi serverar på jobbet. Jag tyckte det var kul att det var en Björn på :) 

Surdegsbröd


Dessa hittade jag på tysk-affären :) riktigt goda! 

Himalayan

Igår åt vi middag på en restaurang med nepalesisk (?) mat. En jättemysig liten restaurang som hade fått väldigt bra betyg på olika internetsidor. Jag tyckte maten var jättegod, Johan däremot som valde "hot" efter att vår servitör hade sagt att om du är van att äta stark mat så går det bra, det är inte jättejättestarkt, drack säkert fyra glas vatten för att klara av att äta. Det började rinna ur både näsa och ögon för att det var så starkt. Men tillslut åt han upp. Stackarn, jag satt mest och skrattade hela tiden, han kämpade verkligen. :) 
 
Igår hittade jag en affär som sålde lösviktsgodis! Dock inte karamellkungen... fanns knappt några chokladgodisar utan mest surisar eller sånna hära hårda socker-godisar ^^ Men dom hade ändå ett bra utbud, och inte så dyrt heller! 
 
Just nu händer det inte så mycket här, dagarna rullar på. Vi ska försöka ta oss iväg att äta på min restaurang och se showen :) 

En liten bild från Fernie


I Fernie fanns det både Max och McDonalds ;) 

AST 1

I helgen har Johan gått på lavinutbildning, AST 1 heter den. Först en dag med bara teori och sedan en dag ute i snön. Dom fick väldigt fint väder men lite kyligt (det var en tjej som var tvungen att fara hem för att hon frös så mycket...). 

Här grävde dom i snön för att se dom olika lagren som finns i snön, det hade kommit väldigt mycket nysnö, ni ser vilket härligt puder det verkar vara :) 

Ikväll ska jag kanske ut och fira en arbetskompis som fyller år. Det blir nog kul! Ha det så bra! :) 


Det kan hända även den bästa!

  Image and video hosting by TinyPic
 :) Man ser inte riktigt varför det går som det går men jag jag körde in i en plogvall, fick ett felskär och fortsatte därmed rakt fram och senare ner i snön :P Det som inte syns här är hur brant det var, ni vet att det aldrig ser så brant ut på tv när dom visar skidåkning? Det är samma sak här, jag gled ganska många meter på mage innan jag stannade upp. Tur att det var mjuk snö! :)
 

Frozen

Äntligen har jag fått se nya disneyfilmen Frozen. Jag var ledig ikväll så jag tjatade på Johan och tillslut gick han med på ett biobesök. Den överträffade verkligen alla mina förväntningar (som var väldigt höga), jag måste säga att det var den bästa disneyfilmen som gjorts på väldigt länge. Musiken, karaktärerna, humorn, all vacker snö och is... ni måste se den!! Den är baserad på HC Andersens saga Snödrottningen och Disney själva säger att det är det det största disneyäventyret sedan lejonkungen. Vi gick och såg den kl 22.30 och jag tänkte att vi skulle nog vara dom ända där, man kan ju liksom inte ta med sig ett litet barn och se den så sent på kvällen, då ligger ju alla och sover för länge sedan! Men vi var rätt så många i biosalongen faktiskt (bara vuxna såklart) och alla skrattade! Så även om du är ett barn på 7 år eller en mormor på 60+ tror jag du kommer älska den! Den kommer på bio den 31 Januari i Sverige. Nu har ni något att längta till!
 
 
 
Till och med Johan som var väldigt skeptisk innan gillade den skarpt! (Han trodde den skulle vara superfånig, men tji fick han!) Jag längtar tills jag får se den igen :) Ha det så bra!

Sunshine Village

Igår drog vi några svängar i Sunshine Village som ligger ca 1h och 45 minuter från Calgary. Ibörjan av dagen hade vi fint väder och sol men sedan drog molnen in över bergen. Synd att vi glömde bort kameran under finvädret. Vi kom fram till att klippiga bergen är vackrare längre norrut, tex vid canmore och sunshine and vad dom var vid Fernie. I Fernie fanns inga kalfjäll utan träden växte ända upp till topparna vilket är lite tråkigt. I sunshine fanns det gott om kalfjäll att glida runt på. Backarnas lutning passade även mig bättre i Sunshine (det fanns annat än svarta backar, man kunde alltså slappna av och mer fin-åka slalom, härligt!). En sak som däremot var sämre i Sunshine var snöläget. På många ställen var det lite sten och grus framme och på grund av att det inte fanns så mycket snö hade dom nog inte pistat backarna på flera flera dagar! De flesta backarna såg ut som puckelpistar... För er som inte åker slalom/snowboard så mycket kan jag tala om att det är väldigt jobbigt att åka puckelpist, knäna får sig en riktig utmaning.
 
 
 
 
Igår agerade jag fotograf och Johan fick vara modell ;D
 

Sunshine

Gott nytt år! :) vi börjar det nya året med att kliva upp tidigt och åka till sunshine village (2h bort) och åka skidor. Just nu sitter vi i bilen på trans canada highway 1 och ser klippiga bergen framför oss. 

Jag bjuder på en snapchat från igår. 


RSS 2.0