Vancouver



Idag har vi gått i den stora parken som finns i Vancouver, det var fint. Det är en fin stad med vatten och massa båtar! Vädret har vi också på vår sida. Egentligen så brukar det alltid regna här, dom har fler dagar med regn än utan på ett år tydligen. Men nu skiner solen! 




Vid lunch hittade Tom den bästa mataffären han någonsin varit in i... Så där köpte vi lunch och satt i en park och åt. Mycket gott! 
 
Tom är lite jetlaggad och trött så nu ska vi snart sova så får vi se vad Vancouver har att erbjuda imorgon! 

Mt baker

Igår körde vi nästan hela vägen till Vancouver men stannade och gjorde en Rebecca, sov i bilen vid en bensinstation. Dock var det en väldigt stor parkering som var till för lastbilar som övernattade så det var okej. Idag åkte vi över till USA och gick på en kort vandring kring mt. Baker. Hur fint som helst och man kunde åka bil nästan ända högst upp så alla turer hade jättefin utsikt redan från början. Något som pappa och Elina hade tyckt om! 


Det fanns rätt så mycket snö kvar där uppe... Man hade lätt kunnat köra ett träningspass på längdskidor där. 










Efter vi vandrat klart badade vi bort svetten i en sjö ganska nära. Det var en ganska varm dag då vi hade ca 30 grader högst uppe på berget så det var skönt att få svalka av sig. (Igår när vi körde bil var temperaturen ute 39(!!) grader ett tag). 




Nu ligger vi i bilen på en sjukt skön luftmadrass och ska sova. Imorgon möter vi upp Tom i Vancouver :) 

Hoppas ni har det bra! 

Vancouver

Just nu är Johan och hämtar vår hyrbil och jag har precis städat klart det sista i lägenheten. Idag bilar vi till Vancouver för att vara där några dagar innan det är dags för Kanadensiska mästerskapen i Orientering i Whistler. En bilresa på 11h... Men det kommer nog vara den finaste bilturen vi någonsin åkt i alla fall, närmaste och snabbaste vägen är nämligen rätt över klippiga bergen. Sedan möter vi upp Tom i Vancouver om någon dag. Kristina åkter direkt till Calgary. 
 
Bilvädret är väl sådär då vi har strålande sol och upp mot 30 grader men fina vyer blir det nog! Nu ska jag färdigställa lägenheten inför uthyrning (vi hyr ut vår lägenhet via airbnb medans vi är borta. Vi tjänar ca 100 dollar/dag! Ganska mycket pengar). 
 
Hoppas ni har det bra hemma i Sverige! Och Grattis till Tua som fyller år idag!! <3 Kram!

Canadian Orienteering Championships

Om ca en vecka ska vi bila till Vancouver/Whistler för att springa kanadensiska mästerskapen i Orientering. När vi anmälde oss hade dom bara en D21 samt H21 klass.... Elit. Jag har varit så nervös för att det skulle bli skitlångt och hemskt, men deras banlängder verkar inte riktigt vara samma som i sverige...
 
 
Blått = Medeldistans Orange = Sprint Grönt = Långdistans. Kolla även in juniorklasserna som tex DH16... 
 
 Idag har även jag (och Kristina) bokat biljetter till musikalen Wicked som är på broadway tour genom nordamerika! Så glad är jag! :) 

Canmore Nordic Centre

 
 
Mountainbikande i Canmore Nordic Centre. 
 
 

Sverigebesöket i bilder

 
Hela gänget samlat uppe i klippiga bergen. 
 
 
 
 
Det var en äventyrlig hike där vi korsade en stor bäck och några små. I mitten gick vattnet högt upp på låren! 
 
 
På nästa vandring fick pappa upp en fin lake trout. 
 
 
 
:D  
 
 
 

Hej då till the Roennlund Family!

Idag, eller väldigt tidigt imorse åkte Mamma och Pappa och gänget hem till Sverige igen. Vi har haft två jättebra veckor här med det bästa vädret man kan tänka sig. Vid bergen brukar ju vädret vara lite ostadigt och man vet aldrig när nästa regnskur kommer men dom här veckorna kunde man faktiskt lita på att det skulle vara +30 nästan varje dag, skönt! Det känns ganska tomt i lägenheten just nu då vi har haft folk här ända sedan Jonas kom hit för över en månad sedan, men det dröjer bara ca två veckor så har vi besök igen, trevligt! 
 
Bloggningen har varit nere under dom här två veckorna, men ni har väl sett Mammas bilder på Facebook kanske? Våra bilder från dom senaste två veckorna kommer kanske senare. 
 
Idag efter att vi lämnat mamma å pappa på flygplatsen ca 03.30 imorse (!!) så åkte vi hem och sov lite sedan drog vi in till Canmore och jag fick cykla min första mountainbike-tur. Kan väl säga att det inte riktigt är min grej än. Jag har väldigt ont i rumpan av sadeln just nu och jag var lite för feg för att våga släppa på, och när man cyklar väldigt långsamt får man så dålig balans.... Men prova gjorde jag! 
 
Ikväll for vi ut på en liten promenad med Johans nya longboard i solnedgången, mys! 
 
 
 
 
Skatergirl! ;) Klockan var efter nio och det var fortfarande 24-25 plusgrader ute. 
 
 
 

Bilder från New York & Florida

 
 
 
 
 
 
RSS 2.0