Sommar, sol och bok!

Idag längtar man hem lite, efter att få spela brännboll. Men hörde att vädret inte var det bästa så då fungerar läsning i solen vid poolen ganska bra också. Det får bli nästa år som Salming m.fl får passa sig :) 
 
 

Sprint Weekend

I helgen har det varit sprintorientering! Det har funnits 4 tävlingar och två träningar, vi kunde dock bara vara med på två tävlingar men det var väldigt kul ändå! En tävling gick på universitetsområdet och den andra i en park och i ett annat universitetsområde. Johan vann över mig båda dagarna men jag tog hem spurtarna, vilket faktiskt är ganska viktigt...! 
 
 
 
 
På universitetet var det rätt så klurigt faktiskt! Och man fick springa runt väldigt mycket. Fågelvägen var banan  2,8km och enligt GPS-klockan sprang vi över 4,4km... Trött blev vi! 
 
 
 
 
 
I andra sprinten vi sprang hade man fin utsikt över Calgary! Kartor kanske läggs in senare :) 
 
 

Storstan

För några dagar sedan fick vi se en glimt av dom inte så trevliga delarna med att bo i en storstad... 
 
 
Här är alltså ett fritids/dagis inträngt mellan två betonghus. Dom får nog knappt någon sol under dagen. Vi har ett liknande dagis i ett hus brevid oss. Dom håller till på hustaket och har några plastrutchkanor osv. Det är ju rätt mycket trafik, och speciellt när tåget går förbi så låter det ganska mycket... Nä, att bo downtown i en stor stad är nog ingenting man ska göra om man har barn! 
 

Biokväll!

Ikväll vart det bio, Neighbors, som var väldigt rolig :) Den rekommenderas! På bion här kan man beställa massa mat att ta med sig in, pizza, korv m.m. Så idag blev det nachos för mig med salsa och smält ost, gott! Johan åt kakor och drack mjölk. 
 
 
 
Sen har jag och Rebecca också bokat musikalbiljetter på Broadway idag! Det blev Mamma Mia, riktigt bra platser också då vi hittade en sida som sålde dom för halva priset. I mitten, på första raden, på övre planet. Jag tror absolut att Johan och Jonas går miste om något stort och jag är så glad att Rebecca är med så att jag inte behövde gå själv! För New York utan musikal på broadway... vad gör man då i New York? Det ska bli så kul! 16 Juni åker vi, inte ens en månad kvar. 
 
 

En haj (hajiajiaj) i poolen!

 
Min nya favoritaffär, COOP (eller co-op). Jag förstår inte varför jag inte gått till den här matäffären tidigare, Johan har varit där flera gånger och jag vet att Karin var där när hon var här och hälsade på. Jag upptäckte den bara för någon månad sedan, trodde det skulle vara som en vanlig mataffär. Men allt är så fint där inne! Det är som om man kommer in på värsta marknaden med små lampor i taket, värsta delikatessdisken, nybakat bröd, frukt och bär m.m. Allt ser så gott ut! Det är säkert lite dyrare än walmart... men man blir ju sugen på att laga mat i alla fall! 
 
 
Idag fyllde dom vår pool med vatten. Måste ju vara ett tecken på att värmen är här för att stanna. Idag hade vi minst 21 grader, jag blev nästan matt av värmen efter ett tag. Blir trevligt när gräset blir helt grönt och alla träd blommar ut! 
 
 
Ikväll satt jag länge och hade känslan av att vi var utomlands. Vi är ju utomlands såklart men det liksom kändes i luften att vi inte var i sverige, vilket jag tyckte var konstigt eftersom att det blir ju sommar och varmt i sverige också, så varför var utomlandskänslan så tydlig? Men sen kom jag på att det var nog för att det blev mörkt ute men var fortfarande varmt. På sommaren i sverige/umeå är det ju ljust på natten och när det är mörka nätter är det ju oftast lite kallare (typ på hösten). På bilden är klockan 21-22 och det är fortfarande T-shirts väder, trots att det är mörkt. Kändes som om man var i turkiet/london/på utomlandsläger någon stans i europa, Härligt värre!  
 

Orientering i Rumsay

Igår var Johan på sin första orienteringstävling här i Kanada. Jag jobbade tyvärr och kunde inte följa med. Det gick bra för Johan förutom att han fick skavsår. 
 
 
Tävlingen gick ute på prärrien med massa småkullar och skogsdungar. Lite likt en av tävlingarna i Serbien när vi var där. Fanns även gott om taggbuskar som lämnade sina spår på Johan. 
 
 
Kartan med Johans GPS-spår. 
 
 
 

Go Sanna och Sverige!



Självklart tittar vi (jag) på eurovision och den här gången kan vi ju faktiskt rösta på Sverige!! 

Annars händer inte så mycket, jag hinner precis se klart vem som vinner innan jag måste gå till jobbet tror jag. Vi har haft regn i några dagar så vi har bara jobbat och hållt oss inomhus. Tjänat pengar tills vi åker till new york och Florida. På Harry Potter världen finns mycket fint att köpa... ;) 

Hare bra! :) och heja Sverige! 

Happy valborg!

Dom senaste dagarna har vi haft fin sommarvärme! Vi har mest strosat runt i parkerna i Calgary och haft det härligt!
 
Vi har fått massa påskgodis hemmifrån och haft lördagsmys med gladiatorerna! 
 
Elvisshowen på mitt jobb är nu över och jag vann ett pris för "most improved Ad-cast". Priset var ett par elvis-glajjor med inbyggda polisonger. 
 
Vi såg filmen Divergent på bio, faktiskt väldigt bra, påminde mycket om Hunger Games, så jag köpte även boken. 
 
Sommarvärme. Idag ska det bli +21 grader! Det ni! (men vi väntar snö till helgen...) 
 
Vår i Calgary. 
 
Glad valborg!! 
 
RSS 2.0