Powder to the people!

Short run in Black Prince, Kananaskis from Johan on Vimeo.

Kort film från Andreas sista dag här i Kanada. Se i fullskärm och i HD. Lägg märke till hur mycket snö Andreas får på sig i slutet ;) Kan väl säga att dom verkade ha en helt okej dag... 

Inte lätt att vara svensk idag...

Inte lätt att vara svensk i Kanada idag, kommer bli kul att gå till jobbet ikväll. 
 
 

Go och glad kexchoklad

Idag åker Andreas hem och vi har haft några superdagar i kicking horse och Revelstoke!
 
 
 
 
 
 

Puder!

Första dagen i Revelstoke och nästan 15cm nysnö över natten :) ibörjan av dagen var sikten dålig då det snöade men sen sprack det upp! 


















Mycket fin dag! Vi åkte tills liftarna stängde och sedan hade vi 1,5 mil grön backe att ta oss ner till bilen. Vi åkte alltså hela dagen och trots det så åkte vi lift bara ca 5 gånger! Långa åk och lite vila... Vi är rätt så trötta i ben, knän å fötter just nu. Skönt att bo på ett fint hotell med sköna sängar! 

Framme i Revelstoke!

Nu har vi lämnat Kicking Horse och kommit fram till Revelstoke och snön bara vräker ner!! Nu bor vi på ett lite finare hotell och ska snart duscha och sedan sova för att ladda inför imorgon. 
 
Idag har vädret varit rätt kasst, mycket dimma/låga moln som gjorde att man varken såg vad som var upp eller ner men vi kämpade på tills liftarna stängde! Har inga bilder att bjuda på nu, det kommer senare! 
 
Hare bra! :) 

Kicking horse!

Vi lever men är väldigt möra efter en dag i backen! Vi har precis badat jacuzzi som vi har i vårat eget rum!! Lyxigt värre! Vi fick några fina pudersvängar och några vändor ner i snön med huvudet före, tur att det är väldigt mjukt och väldigt mycket snö. Bjuder på några mobilbilder tills vidare... 
 

Längst upp så svävade vi fram ovanför molnen i solsken! 
 

 
 
Nu ska vi snart ut å äta något :)
 

Äventyr

Snart bär det av på äventyr igen, idag kommer Andreas hit så då blir det åka av! Dom första dagarna han är här jobbar dock jag men Johan är ledig, sen får jag ledigt i fyra dagar och då får jag också följa med. Då väntar både Golden/kicking horse och Revelstoke. 
 
Här är två bilder från Johans Snow Symposium... 
 
 
 
Pudrigt värre! (och mer verkar det bli enligt väderprognoserna!)
 
 
 
Snart börjar nästa showen på mitt jobb, den heter "Elvis and the las vegas hangover", i showen finns en svensk elvis-immitatör men jag kände inte riktigt för att spela Elvis (och därmed man) så jag kommer spela den svenska Elvisens flickvän. Jag ska försöka prata så svengelskt som möjligt men det är klurigt när man hela tiden annars strävar efter att prata så bra engelska som det bara går! Om man söker på svengelska på youtube så finns det några hemska exempel....
Vad är det mest svenska tjejnamnet? Jag funderar på Malin, det kanske några känner igen från Malin Åkerman (som faktiskt är svensk-kanadensisk), ge gärna tips :) 
 
 
Andreas flygplan landar alldeles strax så om någon timme ska jag möta upp han vid bussen. Han valde rätt dag att landa, idag visar sig Calgary från sin allra bästa sida, några plusgrader och strålande sol! 

Virkad filt


Det här har ingenting med Kanada att göra men... Jag har glömt att visa filten som jag blev klar med för några veckor sedan. Det första lite större jag virkat, är ganska nöjd men det var svårt att få till en snygg, rak kant. 

Det är ingen jättestor filt men räcker lagomt till att täcka benen när man myser i soffan ;) (färgerna blev lite konstiga på bilden, dom är inte riktigt så skrikiga) 


Jag skulle vilja virka ett sängöverkast (ett sånt som mamma å pappa har!) men det skulle nog ta minst 1år att göra och känns ju lite jobbigt att måsta ta hem det till Sverige sen... Så frågan är ju! Och kanske borde jag bli lite bättre på att virka innan jag ger mig på något sådant. Om man lägger ner 1år på något vill man ju att det ska hålla och se fint ut i väldigt många år framöver ;) 

Only in Calgary...


Att det kan vara -18 grader och samtidigt vräka ner blötsnö trodde jag inte var möjligt, men vädret här i Calgary slutar aldrig förvåna en! 

AST 2an

 
 
 
Johan har nu varit hemma i tre dagar sedan lavinkursen och imorgon ska han åka iväg igen. Han fick följa med jobbet på ännu en field course, denna gång "snow symposium", dom är några stycken som ska åka ut till en stuga mitt ute i bergen. Man måste tura 2km för att ta sig till stugan, det finns alltså ingen väg dit, där ska dom bo 4 nätter och gå på tur och bada i puder om dagarna (förhoppningsvis). Jag blir alltså själv denna vecka också. Vad som känns lite jobbigt är att vi inte vet om dom har täckning där borta i stugan, jag är ju en sån som lätt oroar mig... Men det blir säkert bra :) Kul för Johan iaf! 
 
RSS 2.0