Lite hemlängtan kanske?

De senaste dagarna har det inte hänt så mycket. Det gick från att vara -20 till +10 grader på två dagar och nu känns det som att våren är påväg. I förrgår hade vi nästan +15 grader, så skönt! 
 
För några dagar sedan bakade jag både bullar, gjorde pannkakor och köttfärssoppa, saknar svenska smaker. All mat som man tänker är vanlig och tråkig när man är hemma i Sverige sitter vi och drömmer oss bort till nu. Det är svårt att få till samma sak här när allting i affärerna är iaf lite annorlunda. Här finns knappt tomatpuré (har hittat en tub men den var dyr), creme fraiche, vanligt smör, yoghurt (här ska allt vara fettfritt = ingen smak alls), potatisarna är väldigt stora och beter sig konstigt med mera... 
 
Lyckades i alla fall med torrjästen den här gången och bullarna (vaniljbullar, jag gillar inte kanel så mycket) smakade faktiskt som hemma! 



Köttfärssoppa som inte ser allt för god ut men vart ganska lyckad! :) 
 

Pannkaka med sprutgrädde ;) observera att dom måste skriva ut "real whipped cream" för att det finns massor av fettfria produkter som bara ser ut som vispgrädde. 
 
 

Sen har vi också haft en period då det var väldigt kallt ute, kanske -26, och med våra fönster som släpper in all kyla och en varmvattentank som inte fungerade i huset så frös i alla fall jag konstant i två dagar. Det slutade med både täcke och filt i soffan. 
 
Och tillsist så har vi njutit av elinas fantastiska JSM med tre medaljer!! Silver, guld och guld! Galet bra! 


Kommentarer
Elina

Ni får väll ta och komma hem då!!;)

2014-03-11 @ 16:55:27



Jenny

:-) gillar elinas inlägg...
Bullarna ser goda ut. Kom hem och baka lite....

2014-03-11 @ 23:10:55



Kristina

Fin bild på dig i soffan! (även om det inte är roligt att frysa)
Äsch, ni slutar säkert längta hem när våren kommer på riktigt :)

2014-03-11 @ 23:27:17



Emma

Kan bara stämma in med Elina. Vi saknar er här hemma

2014-03-11 @ 23:29:31





Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0