Dags att uppdatera kanske...?

Senaste veckan har det varit fullt sjå att hinna med att jobba och se på sändingarna från SM. Idag är både jag och Johan ledig och vi har varit så duktiga. Städat ordentligt hela lägenheten, pantat burkar/flaskor, handlat och nu står lasagnen i ungen. 
 
Att städa här är lite jobbigt, vi har ingen dammsugare. Det verkar typ inte som om någon annan har det heller. När vi var och tittade på en möblerad lägenhet när vi precis kommit hit. Då frågade vi om det fanns dammsugare och städredskap också då sa han "nä men här behövs inte dammsugas, min fru har redan städat så bra!" (fast dom hade mjuka mattor i alla rum...). Så vi äger en sop. Johan gillar inte att sopa. 
 
Att panta burkar var också en upplevelse. Här finns det inga pantmaskiner på affärerna utan dom har några enstaka ställen i stan där man kan gå med sina burkar. Innan vi kom dit pratade vi om hur onödigt det var att inte bara ha stället vid affärerna dit man ändå ska (jag trodde fortfarande att dom skulle ha maskiner som man använde). När vi kom fram var det en lång kö att ställa sig i, 90% av dom i kön var nog uteliggare, för att sedan ta sig fram till en kassa. Vid kassan så släppte man ut alla sina flaskor och sedan räknade killen i "kassan" burkarna och man fick ett kvitto. Sedan fick man gå till en till kassa för att få ut sina pengar. Man kan nog säga att dom är lite efter på den här delen jämfört med sverige... 
 
 
 


Kommentarer
Jenny

Haha... Spännande pantorganisation. Pappa hade nog inte pantat många gånger om han bodde hos er... :-). Kul att se iaf.

Svar: Hahaha näe kan inte föreställa mig han i den dära kön
sannaochjohan.blogg.se

2014-01-21 @ 19:03:15



Kristina

Oj, så det där är pantstället - det ser ut som typ en ishall eller någonting :)

2014-01-21 @ 19:42:52



Rebecca

Men vad konstigt!! Hur kan de vara så efter? Haha, sverige är typ ganska bäst på allt :D

2014-02-03 @ 04:49:18





Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0