Rocky Mountains!

Idag är det Thanksgiving = Det är som en söndag och de flesta arbetsplatser är stängda, alltså kan man knappt söka jobb. Så istället drog vi ut på äventyr. Imorse hyrde vi en bil, en fin röd toyota, vi lirkade oss ur Calgary och körde mot Canmore, som ligger vid klippiga bergen. Det tog ca en timme dit och var så vackert! Synd att det inte går att fånga på bild. Men mamma och pappa, Kristina och Tom, det var ungefär som i Dolomiterna, så då kan ni föreställa er :)
 
Johan med vår Toyota. Det kostade 500kr att hyra bilen 24h, det var med försäkring och typ allt. Och bussen till canmore skulle ha gått på 600kr och då hade vi inte ens tagit uss ut i naturen. Mycket värt!  
 
Vi gick först en liten "hike" upp till två klara sjöar, det skulle ta två timmar men för oss tog det en. Vi passerade även ett vattenfall. När vi Hikat klart tog vi vår röda lilla bil (vår bil var väldigt liten jämfört med alla andra bilar ute på vägarna) och körde upp i bergen på en mindre väg som gick i en dal, med en sjö, mellan klippiga bergen. Mycket fint! 
Johan med en äcklig juice efter hiken. 
 
Det finns väldigt mycket vilda djur i Kanada. Det kryllar av ekkorar här, idag såg vi en älg som badade och två andra djur vid vägen som ser ut som en blandning mellan en åsna och en ren... är det en hjort? Någon som vet? 
 

Sen finns det också mycket björn kring canmore! Vi såg tyvärr ingen björn, men vi såg varningstecken, och en avfart där man kunde spana efter grizzlybjörnar!? Lät läskigt.
 
 
 Efter vår runda på grusvägen inne i bergen åkte vi tillbaka till canmore och åt middag :) Finare bilder i nästa inlägg! 
 
 
 
 


Kommentarer
Rebeccaa

HEEJ! Åååh guu vad härligt ni verkar ha det!! Så himla intressant att läsa och se bilder!
Lycka till med jobbsökandet!
Kramaarr!!! :D

2013-10-15 @ 10:10:50
URL: http://rebeccainaustralia.blogg.se



Linda

Hej, tack för svaret på tidigare inlägg! Tror att jag har fått mitt work permit nu, men undrar lite, såg era work permit dokument likadana ut trots att den ena av er gjorde en medicinsk undersökning? Jag tänker att det bör stå något om unrestricted eller att man har genomgått en undersökning, men det kanske det inte gör?
Ursäkta alla dessa frågor. Tack så jättemycket och lycka till :)

Svar: Våra papper ser likadana ut, jag tyckte också det var konstigt. Men när vi kom till immigration, och killen knappade in våra nummer, så sa han att jag fick arbeta med barn och inom sjukvården men att min pojkvän inte fick det.På work-permit-papperet som dom fäster i passet står det på min pojkväns permit att han inte får arbeta med barn eller inom vården, men på mitt står det ingenting. Så det finns nog registrerat i datorn, även om det inte står något på papperet... :)

Fråga på! Det är bara roligt, vi hade massa funderingar innan vi åkte och det var inte lätt att hitta svar!
sannaochjohan.blogg.se

2013-10-15 @ 11:17:57



Tom

Hjorten på bilden tror jag är en Wapiti. De är rätt vanliga i Klippiga bergen och brukar kallas Elk i Nordamerika. Om ni googlar efter wapiti så brukar de flesta bilderna vara på tjurar (med horn), men de ni fångat på bilden är kor.

Ha det gott!

Svar: Okej! Ja det är nog en sån där Wapiti! Dom såg lite märkliga ut... :)
sannaochjohan.blogg.se

2013-10-15 @ 19:12:23





Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0