Lake Minnewanka, björn och Canmore

Igår kom vi hem från vår lilla vandringstur, som inte riktigt blev som vi tänkt... För att det tydligen fortfarande är lavinfara på vissa ställen så gick det bara att vandra och tälta på ett ställe. Så då blev det en lite lättare vandring vid Lake Minnewanka. En jättefin sjö utanför Banff. Första dagen gick vi ca 9km till "campet" som man förövrigt måste boka plats på och betala för att sova i, även fast man har med sig egna tält och grejer. Det är bara markeringar som säger vart man får tälta, fast det fanns i och försig ett utedass och lite bänkar/eldstäder vid matplatsen. Eftersom att det finns ganska gott om björnar här i skogarna så får man inte äta mat vid tälten eller förvara mat i tälten för då lockar man till sig björnar. Istället finns det en speciell matplats ca 100 meter från tältplatsen där man kan hissa upp sin mat i träden för att inte björnarna ska komma dit och äta upp den.
 
Efter att vi satt upp våra tält kom en regnskur som vi väntade ut innan vi åt lite mat för att sedan gå upp på en liten bergstopp brevid campet för att få en fin utsikt över bergen och sjön. Ca 4km och en stigning på 300m som vi tror var mycket högre...
 
Bjuder på mobilbilder tills vi har kamerabilder inladdade på datorn... Utsiktsplats över sjön :)
 
 
Jonas instagrambild över "campet" på morgonen efteråt. Jag och Johan ligger fortfarande och sover...
 
 
Efter frukosten vandrade vi bara tillbaka de 9 kilometrarna till bilen.
 
 
Jonas klättrade upp till en bergsvägg och jagade ner några bergsgetter som vi imponerades av ett tag. Bild på dom kommer senare...
 
 
Sen när vi kom tillbaka till bilen hände det häftigaste på hela trippen! Under denna vandring gick vi redo med björnspray och klappade händerna var 5e minut för att jaga bort björnar och var lite spänd hela tiden om vi skulle få se någon och vad vi skulle göra då. Men vi stötte aldrig på någon björn ute i skogen vilket i och för sig var ganska bra... Men, när vi sen kommer fram till parkeringen och bilen så lufsar en liten grizzlybjörn omkring där! Sjukt coolt! Jag sa ju för ett halvår sedan att mitt mål med att flytta till Kanada var att se en björn! Nu har jag sett en så snart kan vi åka hem ;) Fick en okej bild på björnen som kommer sen. Coolt var det i alla fall!
 
 
Efter vandringen åkte vi till Canmore och åt lunch, kollade in skidarenan m.m.
 
 
Jag hittade även en restaurang/pub som hette Hogshead! Nästan precis som i Harry Potter!
 
 
Just nu är Johan och Jonas ute på en tvådagars kajak-tur i Drumheller som det heter. Där ser det ut som en liten grand canyon har jag hört. Får visa bilder sedan. 
 
Hare bra! Kexchokla'!
 
 


Kommentarer
jenny

Ser härligt ut!

2014-06-12 @ 23:24:56





Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0